Piscine supraterane sau piscine îngropate? – Aceasta este întrebarea pe care și-o adresează majoritatea celor care își doresc să facă o schimbare în viața lor și să-și construiască propria piscină, acasă. În funcție de structură, există două tipuri de piscine: 

 

 • piscine construite deasupra solului;
 • piscine construite în pământ.

 

Cele construite deasupra solului reprezintă cea mai simplă soluție in materie de construcții piscine, deoarece sunt foarte ușor de montat și întreținut. Totuși, cele construite în pământ sunt cu mult mai rezistente si mai durabile.

 

Cele doua tipuri de piscine pe care le-am amintit sunt cunoscute sub denumirea de piscine supraterane (deasupra solului) și piscine îngropate (cele construite în pământ).

 

Piscinele supraterane 
Piscinele supraterane au devenit, în ultimii ani, o alegere populară printre toții doritorii de piscine ușor de instalat și necostisitoare. Piscinele supraterane beneficiază de mult mai multe avantaje față de piscinele îngropate, printre care mai enumerăm confortul sporit și flexibilitate. Piscinele supraterane sunt ușor de montat și, mai ales, de întreținut.  De asemenea, poate fi mutată/depozitată într-un loc ferit, în perioada sezonului rece.

 

Piscinele supraterane au cadrul structural la vedere. Suprafața cadrului piscinelor supraterane se acoperă, în majoritatea cazurilor, cu PVC. Scheletul lor este construit din oțel galvanizat (sau alte materiale rezistente la coroziune). Fundația piscinelor supraterane se realizează din beton, piatră naturală sau lemn.

Unele modele de piscine supraterane pot fi montate chiar și fără ajutorul specialiștilor, deoarece sunt livrate cu toate instrucțiunile necesare. Prin comparație cu piscinele îngropate, cele supraterane sunt mult mai ușor de instalat, iar procesul de montare este redus, ca durată de timp.

 

Piscinele îngropate
Piscinele construite în pământ, piscinele îngropate, au o rezistență și o durabilitate mult mai mare. Pe de altă parte,  procesul de instalare este cu mult mai dificil și anevoios. Piscinele îngropate au și un preț mai ridicat, datorită calității și flexibilității.Pentru construirea unei piscine îngropate aveți nevoie de obținerea tuturor autorizațiilor necesare.

 

Piscine supraterane vs. Piscine îngropate - Cum alegi piscina potrivită în funcție de locul de amplasare? 

 

Piscine supraterane sau piscine îngropate - CONDIȚII DE MONTARE


Înainte de a vă decide ce piscină să vă instalați, fie subterană sau supraterană, trebuie sa aveți în vedere anumiți factori referitori la locul de amplasare. Locul în care va fi montată piscina trebuie să respecte unele condiții, cum ar fi: 


 • Trebuie să fie expusă la soare (astfel, temperatura apei va rămâne întotdeauna una placută și veți putea face plajă în jurul său); 
 • Terenul trebuie să fie drept, plat (în cazul în care terenul este în pantă, scurgerile piscinei vor fi mult mai greu de controlat); 
 • Terenul trebuie să aibă stabilitate mare și să fie bine drenat; 
 • Piscina nu trebuie amplasată lângă copaci (astfel, se va evita murdăria, precum frunze sau insecte, iar piscina va rămâne curată)


De asemenea, pentru ca experința oferită de viitoarea piscină să fie completă și să nu apară probleme, este nevoie să dispuneți de anumite echipamente și accesorii necesare: 

 

 

 

 • Sisteme de încălzire pentru apă;

 


 • Roboți pentru piscină.

 
Important de reținut este faptul că piscinele trebuie să fie în permanență întreținute. Procesul de intretinere al piscinei trebuie făcută săptămănal. Acesta implică:

 

 • Strângerea frunzelor / impurităților aflate atât pe suprafața apei, cât și pe fundul acesteia;
 • Aspirarea manuală a fundului piscinei;
 • Verificarea instalației hidraulice (pompa, filtru, tevi, racorduri, etc.);
 • Spălarea filtrului;
 • Analiza apei;
 • Tratarea apei cu substanțe certificate și avizate pe baza analizei.

 

Echipa Total Water vă stă în permanență la dispoziție și vă îndemnăm să ne contactați la numărele de telefon 0723.643.037, 0773.321.535, pentru orice informație sau pentru solicitarea unei oferte!