Când vine vorba de alegerea unei pompe de piscină, nu există o singură opțiune „cea mai bună”: pompa de piscină care funcționează cel mai bine pentru tine va depinde de mai mulți factori, inclusiv bugetul, filtrul și dimensiunea piscinei.

În cele din urmă, alegerea ta se va reduce la unul dintre cele trei tipuri de pompe de piscină: o singură viteză, dublă și variabilă. Fiecare tip de pompă de piscină are propriile sale avantaje și dezavantaje unice, așa că vă vom ajua să faceți câteva comparații pentru a afla care este cea mai bună pentru dvs.

Ești gata să te scufunzi? Să aruncăm o privire la diferitele tipuri de pompe de piscină.

Pompe pentru piscină cu o singură viteză

Majoritatea proprietarilor de piscine aleg pompe cu o singură viteză din două motive: cost și compatibilitate. Pompele cu o singură viteză sunt ieftine de cumpărat și nu vor depăși un sistem de filtrare mai vechi așa cum o pot face pompele mai noi duble sau cu viteză variabilă.

piscina cu dulap de cupru

Unii proprietari de piscine le place, de asemenea, faptul că pompele cu o singură viteză sunt super-simple: nu trebuie să instalați software și nu aveți nevoie de un smartphone pentru a le pune in functiune. Nici nu există setări de care să vă faceți griji: o pompă cu o singură viteză, o porniți atunci când trebuie să o utilizați și o opriți din nou când ați terminat de aspirat sau de rulat filtrul.

Desigur, dezavantajul acestei simplități este că pompele cu o singură viteză funcționează întotdeauna la viteză maximă. Acest lucru nu numai că folosește mai multă energie, dar funcționarea la viteză maximă. Pompele cu o singură viteză sunt, de asemenea, considerabil mai puternice decât alte tipuri de pompe.

Pompe pentru piscină cu două viteze

O pompă cu viteză dublă vă oferă două setări din care să alegeți: o setare ridicată pentru sarcini care necesită puțin mai mult „aspirare” (cum ar fi aspirarea) și o setare scăzută pentru sarcinile de zi cu zi (cum ar fi filtrarea) (pentru filtrul piscinei dvs.).

O pompă cu două viteze este o opțiune excelentă la mijlocul drumului dacă sunteți în căutarea unei performanțe îmbunătățite fără un preț ridicat. Sigur, veți plăti puțin mai mult în avans decât ați plăti pentru o pompă cu o singură viteză – dar veți economisi energie și veți economisi costuri de operare pe termen lung datorită vitezei mai mici disponibile.

Singurele dezavantaje reale ale pompelor cu două viteze? Dacă sistemul de filtrare al piscinei dvs. este mai vechi, o pompă cu două viteze ar putea fi prea puternică. În același timp, dacă piscina dvs. are o mulțime de caracteristici suplimentare, cum ar fi fântâni sau cascade, s-ar putea să doriți să vă ridicați debitul de o pompă cu viteză variabilă.

Pompe pentru piscină cu viteză variabilă

Este ușor de înțeles de ce pompele cu turație variabilă sunt atât de populare: sunt mai silențioase, oferă o durată de viață mai lungă și vă permit să ajustați viteza pentru a se potrivi exact sarcinii, ceea ce economisește energie și reduce costul de proprietate pe termen lung.

piscina cu spa si fantana

Multe pompe cu viteză variabilă vin și cu accesorii suplimentare: cele mai multe sunt programabile, iar unele chiar au aplicații pentru smartphone-uri sau se integrează cu sisteme de casă inteligente, făcându-le populare printre proprietarii de piscine cunoscători de tehnologie.

Ce nu e de iubit la o pompă cu viteză variabilă? Pe lângă faptul că sunt considerabil mai scumpe decât pompele cu dublă sau cu o singură viteză, variabila poate fi puțin prea puternică pentru piscinele mai vechi: de fapt, pot deteriora filtrele mai vechi de piscine.


Întrebări frecvente: Pompe pentru piscină


Ce dimensiune de pompă de piscină am nevoie?

Dimensiunea pompei de care aveți nevoie va depinde de mai mulți factori, inclusiv dimensiunea piscinei dvs, adâncimea piscinei și forma piscinei dvs. (dreptunghiulară, rotundă, în formă de rinichi sau altceva) . Colegii de la tehnic va vor ajuta cu mare placere, in alegerea pompei potrivite.
Cum știu cât timp să funcționeze o pompă de piscină?

Regula generală este că ar trebui să porniți pompa piscinei timp de cel puțin 8 ore pe zi. Cele 8 ore nu trebuie să fie consecutive, așa că dacă doriți să porniți pompa 4 ore dimineața și 4 ore noaptea, puteți. Sau puteți porni pompa timp de 8 ore consecutive în fiecare noapte -- oricare funcționează pentru dvs. De asemenea, ar trebui să vă puneți în funcțiune pompa de fiecare dată când utilizați substanțe chimice pentru piscină, cum ar fi tratamentele de șoc.

 

Poți să înoți în timp ce pompa de piscină funcționează?

În cea mai mare parte, este perfect să înoți în timp ce pompa de piscină funcționează. Unii oameni preferă să-și oprească pompele în timp ce înoată, în timp ce alții preferă să-și lase pompele pornite. Dacă aveți întrebări specifice despre funcționarea pompei piscinei în timp ce înotați, consultați producătorul pompei dvs. pentru piscină sau adresați-vă vânzătorului.


Am o piscină cu apă sărată. Am nevoie de o pompă specială pentru asta?

Puteți folosi orice pompă pentru piscină pentru apă sărată - nu este nevoie să căutați o „pompă pentru piscină cu apă sărată” specială. Cu toate acestea, rețineți că sarea este corozivă și poate duce la uzura pieselor metalice mai repede decât ar face-o într-o piscină pe bază de clor. Unii producători de pompe de piscină au abordat această problemă fabricând pompe de piscină din plastic 100% non-coroziv.Ce este un motor de piscină?

Un motor al pompei de piscină este o parte a pompei piscinei dvs. și este partea care alimentează pompa și o face să funcționeze. Gândește-te la asta ca la un motor de mașină: este forța motrice care face ca ceva să meargă.