Deschiderea piscinei este un moment de bucurie pentru întreaga familie, nu-i așa? Temperaturile au început deja să crească, iar soarele strălucește din ce în ce mai tare. O baie în piscină începe să sune extrem de bine! Totuși, pentru ca sezonul de distracție să poată începe, va trebui să faceți o mică pregătire pentru a vă pregăti piscina. Nu vă faceți griji! Deschiderea unei piscine interioare este foarte ușoară. Trebuie doar să urmați câțiva pași simpli pe care îi vom explica imediat, pas cu pas!

Deschiderea Piscinei - Pasul 1: Curățați resturile și verificați uzura!Înainte de a vă deschide piscina, luați-vă ceva timp pentru a examina zona din jurul piscinei dvs. Tăiați copaci și gardurile vii. Măturați frunzele din apropiere. Verificați puntea și soluționați orice problemă înainte de deschidere. Asigurați-vă că reparați și curățați orice mobilier de punte, astfel încât să fie sigur pentru utilizare. De asemenea, ar trebui să verificați echipamentele piscinei, precum șinele de siguranță, toboganele, echipamentele de salvare, scările și plăcile de scufundări.

Pasul 2: inventariați substanțele chimice din piscină

Veți dori să aveți toate produsele chimice gata pregătite înainte de a începe deschiderea piscinei. Verificați datele de expirare pe toate substanțele chimice ale piscinei dvs. și înlocuiți-le pe cele expirate. (Aveți grijă să le eliminați în siguranță!). De asemenea, ar trebui să înlocuiți substanțele chimice care nu erau sigilate corect înainte de a fi depozitate.

LISTA DE VERIFICARE A SUBSTANȚELOR CHIMICE: TOT CEEA CE AVEȚI NEVOIE PENTRU A VĂ DESCHIDE PISCINA

 Iată de ce veți avea nevoie:

Un kit de testare sau benzi de testare pentru verificarea pH-ului, duritatea calciului, alcalinitatea totală și a clorului
Granule sau tablete de clor
Tratamentul șoc de clor 
Produse chimice pentru crestere / descreștere alcalinitate, calciu și pH
Algicid
 

Pasul 3: inspectați piscina!

Îndepărtați dopurile de evacuare sau dopurile de iernare de pe skimmerele de suprafață și duzele de refulare / aspiratie  
Verificați filtrul, duzele de refulare și pompa pentru posibile piese deteriorate sau uzate și cumpărați un înlocuitor.
Dacă ați scos luminile subacvatice, acum este momentul să le reinstalații.
Verificați pereții si fundul bazinului de eventualele depuneri de calcar . Daca exista depuneri, trebuie să le îndepărtați cu solutie de detartrant, apoi să frecați ușor cu o perie.
 

Deschiderea Piscinei - Pasul 4: Porniți filtrul și testați apa!


Încă puțin! Tot ce trebuie să faceți acum este să puneți filtrul în funcțiune. Porniți filtrul și rulați-l timp de 12 până la 24 de ore pentru a amesteca apa veche cu cea nouă, înainte de a testa sau a adăuga substanțe chimice (nu uitați să folosiți benzi de testare noi).
Puteți cere ajutorul unui profesionist pentru o analiză corectă a apei bazinului. El vă va putea oferi instrucțiuni pentru echilibrarea apei din piscină. Testați nivelul de pH al apei, alcalinitatea, duritatea calciului și conținutul de clor. Chiar daca efectuam un tratament șoc , este posibil să vă recomande și să adăugați un stabilizator, sau solutie algaecidă la piscina dvs. înainte de a fi gata pentru deschidere. Lăsați filtrul să funcționeze timp de câteva zile, eliminând reziduurile care s-au decantat. Când apa este limpede și nivelul de clor scăzut, piscina dvs. este pregătită pentru înot!